Tuesday, July 16, 2024

Σχόλια ασθενών

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον εξαίρετο επιστήμονα και Άνθρωπο, τον νευροχειρουργό του Αγίου Λουκά, τον Δόκτορα ΖΟΥΝΤΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, όχι μόνο για το ευτυχές αποτέλεσμα της επεμβάσεως και της ολικής αφαιρέσεως του μηνιγγιώματος που και σε όγκο ήταν μεγάλο και σε επικίνδυνο σημείο είχε εγκατασταθεί, αλλά και για όλη την μετεγχειρητική του αμέριστη φροντίδα. Είναι ευτύχημα όταν συναντώνται η επιστημονική δεινότητα, ο καθαρός λόγος και η ανθρωπιά στο πρόσωπο του ιατρού.  Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Βασίλειο Ζούντσα. Τέτοιοι Γιατροί, τιμούν την επιστήμη τους, τη χώρα τους και το ύψιστο λειτούργημά τους. Θερμές ευχαριστίες και στο νοσηλευτικό προσωπικό της Α3 του Αγίου Λουκά.

Δ.Β. 84 ετών

Αγαπητοί φίλοι !  Δεν μπορώ να μην μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη περιπέτειά  μου, επειδή αισθάνομαι βαθιά συγκινημένη και γεμάτη περίεργα αισθήματα. Πριν τα Χριστούγεννα άρχισα να χάνω το φως στο δεξί μου μάτι. Κάνοντας Μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε η ύπαρξη μηνιγγιώματος (καλοήθη όγκου), που πάταγε στο οπτικό νεύρο και αγκάλιαζε την καρωτίδα. Όλο αυτό βρισκόταν στην πιο επικίνδυνη περιοχή, στη βάση κρανίου. Αμέσως αρχίσαμε έρευνα, να μαζεύουμε γνώμες νευροχειρουργών στα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Κάποια γνωστή μας οδήγησε στο Νοσοκομείο Αγ. Λουκάς, στον Dr. Ζούντσα Βασίλειο, που πρόσφατα έκανε εγχείρηση στο οχτάχρονο κοριτσάκι της που ευτυχισμένα τώρα τρέχει στην παιδική χαρά. Με τον Dr. Ζούντσα συζητήσαμε τις πιθανότητες, για το τι μπορεί να γίνει. Οι άλλοι γιατροί μίλησαν για μερική αφαίρεση του όγκου,  μα ο κ. Ζούντσας μου είχε πει : « Πάντα αρχίζω από τον πιο ψηλό στόχο, το ιδανικό ….που να μου δώσει το περιθώριο να υποχωρήσω αν χρειαστεί ..» Αμέσως έπιασα αυτή την φιλοσοφία, μου άρεσε, κόλλησα σ’αυτήν, μπήκα στα ίδια κύματα. Αμέσως απέκτησα πλήρη εμπιστοσύνη, ηρεμία και σε 4 μέρες μπήκα με μεγάλη χαρά στο χειρουργείο. Η μετεγχειρητική μαγνητική τομογραφία έδειξε ολική αφαίρεση του όγκου, δίχως οποιαδήποτε απώλεια ! Απλά τέλεια !...Βλέπω τα προσωπάκια των παιδιών μου και των εγγονών μου …λειτουργώ ανεξάρτητα, διαβάζω, μαγειρεύω, ακολουθώντας βέβαια τις αρχικές οδηγίες του γιατρού μου. Εκτιμώ την προσοχή, την απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, δύναμη και κούραση ενός επιστήμονα όπως είναι ο Dr. Ζούντσας …και του εύχομαι καλή υγεία, όπως και στην οικογένειά του και καλή δύναμη για να κάνει ευτυχισμένους και άλλους ανθρώπους, όπως έκανε και εμένα. Ακούσατε καλά, με έκανε ευτυχισμένη. Με βαθιά ευγνωμοσύνη

Βιέρα, 72 χρονών Θεσσαλονίκη, 17.3.2020

Χαίρεται! θα ήθελα και εγώ να αναφερθώ στην προσωπική περιπέτεια της υγεία μου. Τα συμπτώματα ήταν διπλωπία η οποία εξελίχθηκε σε πλήρη ακινησία του δεξιού ματιού το οποίο πίεζε ένας όγκος στο σημείο του  σηραγγώδη κόλπου. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και πολλές εξετάσεις και μετά από μεγάλη απογοήτευση διότι στο σημείο που ήταν κανένας Έλληνας γιατρός δεν τολμούσε να το αναλάβει, βρέθηκε ο γιατρός  κ. Ζούντσας Βασίλειος ο οποίος μου ενέπνευσε σιγουριά  και δύναμη ώστε η αφαίρεση του όγκου με εγχείρηση να γίνει με μεγάλη επιτυχία όπως και έγινε. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί είναι ο άνθρωπος που κυριολεκτικά μου έσωσε την ζωή και εύχομαι ο θεός να του δίνει υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να συνεχίσει το ανεκτίμητο έργο του.

Ελένη, 23 ετών

Ο κύριος Ζούντσας κέρδισε την εμπιστοσύνη μου από την πρώτη στιγμή. Έτσι αποφάσισα να κάνω την επέμβαση εγκεφάλου για αφαίρεση  όγκου στο δεξιό κροταφικό λοβό που μου προκαλούσε επιληπτικές κρίσεις εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλη την δυσκολία της επέμβασης αφού  χρειάστηκε να βγει και ο ιππόκαμπος λόγω  σκλήρυνσης ,όλα πήγαν καλά. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν ο σύντομος χρόνος ανάρρωσης. Τρεις μέρες μετά την επέμβαση γύρισα στο σπίτι και 10 μέρες αργότερα επέστρεψα στις φοιτητικές μου υποχρεώσεις. Απαλλαγμένη πλέον από τις κρίσεις βλέπω  το μέλλον μου πολύ πιο αισιόδοξα. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Ζούντσα και την ομάδα του,

 Α.Μ 22

Για άλλη μια φορά το υψηλό επιστημονικό επίπεδο της κλινικής έδωσε ανακούφιση και λύση με τον πιο άρτιο και ανθρώπινο τρόπο. Ο κ. Ζούντσας , ένας εξαιρετικός νευροχειρουργος και υπέροχος άνθρωπος έδωσε ανακούφιση στη μητέρα μας! Τέτοιου επιπέδου γιατροί είναι σπάνιοι ! Συγχαρητήρια ! Σε όλο το προσωπικό σε όλη την κλινική !

Κ.Δ.